Doorbraaksessie

Doelgroep Directeuren, rectoren, afdelingshoofden, leidinggevenden
Doel De impasse doorbreken die er voor zorgt dat er geen (adequate) besluitvorming plaatsvind, inzicht verkrijgen in uw besluitvormingsproces.
Programma

Deze sessie begint met een intake. Op basis daarvan ontwikkelen wij een bijeenkomst. Deze bijeenkomst heeft bij aanvang nog een onbekende duur.

Toelichting

Er ligt al enige weken hetzelfde probleem op tafel. Er moet een besluit over een plan worden genomen, maar iedereen heeft koudwatervrees. Steeds weer wordt gevraagd om meer informatie, wat de discussie steeds ingewikkelder maakt en een besluit steeds verder weg. Een van de directieleden berijdt iedere keer weer hetzelfde stokpaardje: ‘Eerst dát probleem oplossen en dán pas dit probleem’. Of: ‘Dat kunnen we niet betalen’.

Intussen neemt het aantal vraagstukken die opgelost moeten worden toe; de vuilnisbak vult zich. Soms wordt het aantal niet aangepakte vraagstukken zo groot, dat de besluitvorming geheel en al stilvalt.

Wat te doen? Kan iemand een oplossing forceren? Niet meer vergaderen maar je verantwoordelijkheid nemen onder het motto: “Beter achteraf verschoning vragen dan vooraf toestemming”? Of de pijn voort laten duren (Verelendung) en dat de situatie zo kritisch wordt dat er dan wel besloten wordt? Niets doen en hopen dat het overgaat?

Onderwerpen

Op basis van de intake én de onderwerpen die in de bijeenkomst worden ingebracht, wordt de bijeenkomst vormgegeven. In ieder geval wordt aandacht besteed aan machtsverhoudingen, besluitvormingsproces, opvolging van besluiten, organisatiecultuur, stakeholderanalyse, vuilnisbakmanagement.

Nazorg Korte bijeenkomst na drie maanden
Aantal deelnemers 5 – 15 personen
Richtprijs € 700 voor de gehele sessie.
2019-01-08T10:20:16+00:00